Marjolein Grote

Kunstschilder

Na mijn studie aan de kunstacademie ben ik neergestreken in Harderwijk. Hier heb ik mijn atelier opgezet en ben ik begonnen met de introductie van kleine schilderijtjes. Niet lang daarna volgde eigentijdse stillevens speciaal voor in de leef en werkruimtes van mensen. Nadat ik zelf moeder werd ontwikkelde ik een sterke interesse in het schilderen van mensen en dieren.

Kleur word altijd overvloedig gebruikt wat een reflectie is van mijn persoonlijkheid. Ik heb een heerlijke jeugd gehad, liefdevol grootgebracht door fantastische ouders en zus. Ik probeer in al mijn schilderijen, de blijheid, puurheid en het mooie/ positieve wat je om je heen ziet weer te geven.

Ik hou van experimenteren, ik speel en vecht met kleur, verschillende materialen en technieken. Met een losse hand, bijna impressionistische soepele toets probeer ik dit neer te zetten ( vaak met grote penselen, kwasten, palet messen, rollers). Ik werk graag op grote doeken.

Mijn laatste werken zijn gebaseerd op beesten op de Veluwe en beesten in het wild. Ik probeer ze zo te schilderen dat je precies weet om welk dier het gaat maar dat er ook iets aan toe gevoegd wordt. Eigenlijk zit er ook een boodschap in, ze zijn zo prachtig dat mensen zich bewust moeten zijn dat we zuinig op onze dieren en onze planeet moeten zijn.

Naast mijn eigen werk, geef ik nu 10 jaar schilderles aan zowel volwassenen als aan kinderen ( 6 t/m 18). Dit doe ik in mijn eigen atelier.

Website Marjolein Grote

Share this project