Ludiek fietsenproject van StEK in samenwerking met diverse scholen in Ermelo

Download hier het wedstrijdformulier van de puzzeltocht langs de fietsen

Precies 76 jaar geleden lag Gelderland van 17 september 1944 tot en met 5 mei 1945 in de frontlinie tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Op 18 april 1945 werd Ermelo bevrijd.

Een grote werkgroep, “Ermelo Remembers” had voor vorig jaar een boordevol programma op touw gezet. Echter Corona gooide roet in het eten. Om dit belangrijke moment niet helemaal over te slaan, gaan we vanaf 1 april a.s. gedenken dat we 76 jaar vrijheid hebben. De hele Stationsstraat gaat versierd worden. Een groep kunstenaars van StEK hebben samen met leerlingen van 4 scholen uit Ermelo, 36 oude fietsen beschilderd. (Groevenbeek, Julianaschool, Klokbeker, Beatrixschool) Deze fietsen worden in de Stationsstraat op verschillende locaties neergezet. Aan iedere fiets hangt een bordje met een slogan, gebaseerd op de gestolen fietsen door de Nazi’s. in ’40-45.

Voor met name scholieren is er een prijsvraag aan gekoppeld. Op elk bordje komt een letter te staan. Deze letters vormen samen een zin. Onder de winnaars worden een aantal leuke “kunstzinnige” prijzen verloot.  Deelnameformulieren komen zowel bij de VVV als op alle scholen te liggen. Wij denken dat StEK hiermee een ludieke, mooie en duidelijk zichtbare bijdrage levert aan 76 jaar vrijheid.