In de StEK galerie zijn de komende 4 weken Ger Zaagsma, Ruud Zweypfenning en Chaim Muller te gast. We zijn erg blij dat hun werk van 30 augustus tot en met 24 september in Ermelo te zien zal zijn.

Ger Zaagsma is bekend vanwege zijn sfeervolle landschappen en dorpsgezichten in aquarel en pigment, in een spontane techniek die altijd weer verrassingen oplevert. Soms romantisch, dan weer stoer, met jagende wolkenluchten boven landschappen in alle seizoenen. Na 20 jaar alleen aquarellen gemaakt te hebben volgt in 2012 een nieuwe start: werken in olieverf. Na zich daar 12 maanden intensief mee bezig gehouden te hebben mocht het eindelijk getoond worden. Hij exposeerde onder meer in Frankrijk, België en Spanje, en door heel Nederland.

Website Ger

Ruud Zweypfenning is na zijn studie biologie en werk als wetenschappelijk medewerker ruim 25 jaar geleden overgestapt op het beeldhouwen. Bij de keuze van onderwerpen speelt zijn achtergrond als bioloog een grote rol. Dieren, mensen en ook planten (delen) vormen de inspiratie van zijn veelzijdige werk: van stoere stier, sikkeneurige roerdomp of een arrogantie uitstralende secretarisvogel. De meeste beelden worden uitgevoerd in brons, waarbij hij een groot deel van het productieproces zelf uitvoert.

Website Ruud

Chaim Muller koos er voor na een technische studie als illustrator aan de slag te gaan. In de avond deed hij de Rietveld academie. Na ook een een baan in de IT gehad te hebben is er nu, na zijn pensionering, volop tijd om verder te gaan in de schilderkunst. Tot voor kort was dat een hobby voor de avonduren en de weekenden. Naast portretten en grafisch werk met krijt, schildert hij graag grote weidse zeegezichten. Een aantal voorbeelden uit zijn 20 jarige carrière als illustrator zijn op zijn instagram account te vinden.

Instagram Chaim en nog een Instagram Chaim

Hartelijk welkom dus in de StEKgalerie, Stationsstraat 72a Ermelo. Open di-za 11-17 uur.