Carla Knorren

Schilderijen

Hoensbroek 1955

Schilderen en tekenen doe ik al mijn hele leven en in eerste instantie puur autodidact. Toen ik in Grubbenvorst in Noord Limburg woonde heb ik 7 jaar onder leiding van een professionele kunstenares geschilderd. Tijdens die lessen werkte we met de meest uiteenlopende materialen met hele verrassende resultaten als gevolg. Van haar heb ik ook het perspectief tekenen geleerd. Samen met haar en mede leerlingen ben ik twee keer op schildervakantie in Italië in de buurt van Siena en Florence geweest. 

Met 5 andere schilders/schilderessen hebben wij Nolimbra opgericht en hebben samen meerdere exposities in de regio gedaan. Terug in Ermelo heb ik wél, maar weinig geschilderd omdat ik drukker was met schrijven. Wel heb ik mogen exposeren in het gemeentehuis en samen met mensen van de Maretak geëxposeerd.  

Ik werk meestal met (water gedragen) olieverf op doek en een enkele keer ‘staat het doek’ in één middag, vaker is het worstelen om mijn gedachten weer te geven op doek. Maar ik werk ook graag met perspectief pentekening, abstract ingekleurd met aquarel op papier. En ben mandala’s tekenen en kleuren aan het ontdekken.

website : www.carlaknorren.nl  (de website is nog onder constructie)

email : dansenmetjeziel@gmail.com 

Share this project