‘In het kader van ons vijfjarig bestaan vinden wij het super dat wij weer in Stroud mogen exposeren’, vertelt Pim Engelsman, voorzitter van StEK. ‘En ik heb nog een nieuwtje te vertellen hoor, we hebben een nieuwe locatie kunnen vinden voor onze galerie de ‘KunstStEK’. Vanaf begin februari 2022 kan het publiek ons vinden aan de Enk nr 3 in Ermelo, waar voorheen Vedder schoenen gevestigd was.’ De aankomende maanden kunnen de ruim dertig deelnemers van StEK daar hun kunstwerken vertonen. StEK zet zich actief in voor de kunstbevordering in de regio en in het kader daarvan organiseren zij ook diverse lezingen online dan wel live in het Pakhuis. De aankomende periode staan er twee kunstlezingen gepland via Zoom. Kunsthistoricus Diana Kostman geeft op 17 januari een lezing over Frida Kahlo en op 21 februari een lezing over Zadkine. Voor meer informatie en of deelname kunt u een mailtje sturen naar kunstcommissie@kunststek.com.

De vijftien deelnemers van StEK uit Putten, Ermelo en Harderwijk exposeren de aankomende maanden hun kunstwerken in de diverse zalen en wandelgangen van het Puttens gemeenschapshuis. Stroud geeft kunstenaars in de regio graag de gelegenheid om hun werken te exposeren, voor meer informatie, kom even langs aan de Brinkstraat 91 te Putten of stuur een mailtje naar info@stroud.nl. Voor actuele openingstijden kunt u terecht op www.stroud.nl

Op de foto van lnr Inge Mulder, Arnold van Verseveld, Grietje Meijer, Bé Tenkink, Pim Engelsman en Pieneke Majdandzic in vergaderruimte Ceder in Stroud Putten, met op de achtergrond textiel kunstwerk van Suze Termaat, deelneemster van StEK.