Vrijdag 7 december is, onder ruime belangstelling,  de StEK winterexpositie ‘Licht’ geopend.

StEK-voorzitter Pim Engelsman heette ieder hartelijk welkom, speciaal  Hans de Haan, wethouder van Ermelo met cultuur in zijn portefeuille. Ook een aantal nieuwe StEK-deelnemers  werden  voorgesteld.

Eén van hen is Toos Oskam (wonend in Zeewolde) die van jongsafaan al schildert en waarvan het werk ‘symbolisch expressionisme’ genoemd wordt. Ze kwam bij toeval bij StEK terecht en werd vanwege haar werk gevraagd zich aan te sluiten. Een andere nieuwe deelnemer is Wijbe Bekkema, die al eerder  mee exposeerde in de Kerklaan,  vlak voor de oprichting van StEK. Gestimuleerd door  Alida van Dijk is hij een aantal jaren terug aan het schilderen geslagen.  Emoties vormen zijn inspiratiebron. Vaak na voorstudies  in houtskool schildert hij in korte tijd zijn doeken. Zijn werken Kruisweg hebben in de Lukaskerk gehangen en gaan komend jaar naar zijn geboortedorp Burgum (Fr.) StEK is voor Wijbe  onder meer om gelijkgestemden te ontmoeten, werk van anderen te zien en erover te praten. Ook van Susan Dijkens (eveneens nieuwe deelnemer) is   werk te zien.

De opening werd muzikaal omlijst door het duo Vocal Miles (www.vocalmiles.nl ) met hun gevarieerde repertoire.

De expositie biedt een fraaie selectie werken van StEK deelnemers (schilderijen en beelden) en is te zien tot het einde van het jaar. Kom vooral zelf eens vrijblijvend een kijkje nemen! de galerie is open van dinsdag t/m zaterdag van 10:30 tot 17:00.

Filmpje opening met muziek van Vocal Miles :

 

Foto’s opening: