StEK activiteiten

Wij zijn op zoek naar een nieuwe locatie voor onze galerie, vanwege de geplande verbouwing op de Enk.
Tot die tijd kun je de exposities volgens via onze social media kanalen.
Wij kijken er naar uit jou snel weer te kunnen ontvangen op onze nieuwe locatie.

Heb je vragen/opmerkingen of suggesties voor de agenda dan horen wij dat graag van je, stuur een mail naar kunstcommissie@kunststek.com

‘Hommage aan de kunst en cultuur van de 20e eeuw’ verlengd tot 30 mei 2021

fb evenement

4 december 2020 – 28 februari 2021

Deze expositie is verlengd tot 30 mei 2021 !

Uiteraard, in afwachting van de versoepeling van de maatregelen dat de musea weer open mogen

In de maanden december t/m februari is in Museum Nagele de expositie ‘Hommage aan de kunst en cultuur van de 20e eeuw’ te bewonderen. Deze unieke en veelzijdige expositie is georganiseerd door KUP-11 en StEK vormt in schilderijen en beelden een eerbetoon aan diverse kunststromingen uit de vorige eeuw. Meer informatie over deze expositie

Klik hier voor meer informatie over deze expositie

Zie ook website Kup-11

22 maart gratis lezing over Marlene Dumas door Diana Kostman

Dumas

22 maart 20:00 uur tot 22:00 uur

StEK kan u een gratis lezing aanbieden op, maandag 22 maart 20:00. De lezing is online te volgen via Zoom. Aanmelden vóór 19 maart via: kunstcommissie@kunststek.com
De lezing zal worden gegeven door Diana Kostman, kunsthistoricus

Heeft u wel interesse maar niet de kennis en techniek in huis om de lezing te volgen, mail dan ook voor meer informatie. Wij helpen u graag!

Marlene Dumas

Ze is een van de meest invloedrijke hedendaagse kunstenaars, Marlene Dumas. Ze groeide op in Zuid-Afrika en verhuisde in 1976 naar Amsterdam vanwege haar opleiding aan de Ateliers ’63. Vanaf deze tijd speelt de fotografie een leidende rol in haar schilderkunst. Ze maakt gebruik van zowel zelfgemaakte foto’s als van beeldmateriaal gevonden in de geprinte media. Hoewel de foto’s een belangrijke inspiratie vormen, schildert Dumas deze niet letterlijk na. Ze gebruikt fragmenten hiervan of past de kleuren aan haar eigen palet aan. Kenmerkende kleuren binnen haar oeuvre zijn grijs, rood en blauw, veelal in transparante lagen aangebracht.
Binnen haar schilderkunst neemt het thema tegenstelling een prominente rol in. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele tegenstelling schoonheid en vergankelijkheid (vanitas) in het portret dat Dumas maakte van de overleden Marilyn Monroe. Ook de controversiële onderwerpen schuwt Dumas niet, enkele van haar werken worden als (bijna) pornografische beschouwd en ook haar portretten van omstreden personen, zoals Mohammed B. (The Neighbour, 2005), baren opzien.
In de lezing die via ZOOM zal worden aangeboden, gaat kunsthistorica Diana Kostman dieper in op leven en werk van Marlene Dumas. De lezing duurt twee uur, halverwege wordt een kwartier pauze gehouden.

Werk hieronder :
Marlene Dumas, Martha, Sigmund’s Wife, 1984, Stedelijk Museum, Amsterdam

april 2021 ‘Ermelo Remebers’

erem1

April 2021- Fietsenproject Stek in samenwerking met diverse scholen in Ermelo

Precies 76 jaar geleden lag Gelderland van 17 september 1944 tot en met 5 mei 1945 in de frontlinie tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Op 18 april 1945 werd Ermelo bevrijd. 

Een grote werkgroep, “Ermelo Remembers” had voor vorig jaar een boordevol programma op touw gezet. Echter Corona gooide roet in het eten. Om dit belangrijke moment niet helemaal over te slaan, gaan we vanaf 1 april a.s. gedenken dat we 76 jaar vrijheid hebben. De hele Stationsstraat gaat versierd worden. Een groep kunstenaars van StEK hebben samen met leerlingen van 4 scholen uit Ermelo, 36 oude fietsen beschilderd. (Groevenbeek, Julianaschool, Klokbeker, Beatrixschool) Deze fietsen worden in de Stationsstraat op verschillende locaties neergezet. Aan iedere fiets hangt een bordje met een slogan, gebaseerd op de gestolen fietsen door de Nazi’s. in ’40-45. Voor met name scholieren is er een prijsvraag aan gekoppeld. Op elk bordje komt een letter te staan. Deze letters vormen samen een zin. Onder de winnaars worden een aantal leuke “kunstzinnige” prijzen verloot.  Deelnameformulieren komen zowel bij de VVV als op alle scholen te liggen.

Wij denken dat StEK hiermee een ludieke, mooie en duidelijk zichtbare bijdrage levert aan 76 jaar vrijheid.