StEK activiteiten

Thema expositie: Rembrandt

25 oktober – 3 december

Groepsexpositie van StEK deelnemers en gast exposanten die zich hebben laten inspireren door één van Nederlands grootste kunstenaars Rembrandt van Rijn. Zijn opmerkelijke gevoel voor licht en donker zorgen voor levendige scenes en veel dramatiek in zijn werken. De expositie van StEK bestaat uit schilderijen, beelden en fotografie.

Da Vinci – how to be a genius

Da Vinci – how to be a genius


Lezing over Leonardo da Vinci door John Nieuwerth.

“Beschrijf de tong van een specht” Leonardo 1452 – 1519. Van Nieuwerth staat stil bij het minutieus onderzoek van Leonardo en zijn nieuwsgierigheid. Graag opgeven ivm de organisatie bij kunstcommissie@kunststek.com

Nationale Kunstweek

9 – 17 november

Stichting Kunstweek heeft als primaire doelstelling het vergroten van de belangstelling voor beeldende kunst in het algemeen en de belangstelling voor Nederlandse beeldend kunstenaars in het bijzonder. Anderzijds biedt de stichting kunstliefhebbers, -kopers en -verzamelaars de mogelijkheid kennis te nemen van het werk van (met name) Nederlandse beeldend kunstenaars.

Rembrandt van Rijn

16 november Muziek in de Dialoog van Ermelo

Hans Visser & Irena Filippova , met ‘Rembrandt De Gouden Eeuw’
Hans en Irena laten zich muzikaal inspireren door de schilderijen en nemen ze mee naar de theaters. Het wordt een fascinerende multimediale theatershow in de lijn van hun vorige programma ‘Doctor Zhivago’, dat tot in Engeland triomfeerde: ‘Highly entertaining evening’ (The Guardian). In hun songs leggen ze fascinerende en verrassende parallellen met de huidige tijd, versterkt door grootse projecties van de schilderijen van de oude meesters. //www.theaterdialoogermelo.nl/07.html

gast expositie: beeldhouwcollectief ‘Metamorfe 2000’

6 – 31 december

Metamorfe 2000 is een beelhouwerscollectief dat wordt gevormd door zeven beeldende kunstenaars, die allen hun opleiding hebben genoten aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet. Vanaf september 2000 werken de leden regelmatig samen om elkaar te stimuleren in hun kunstzinnige ontwikkeling. Klik op de voorbeelden hieronder om de persoonlijke site van de desbetreffende kunstenaar te bekijken. Daar worden  meer werken getoond en wordt ook vermeld of ze te koop zijn.
//www.metamorfe2000.com/