StEK activiteiten

KOM OOK EXPOSEREN IN DE GALERIE VAN StEK!
De StEK-galerie kan ook plaats zijn van jouw/uw expositie (eventueel samen met één of meer StEK kunstenaars). We komen graag met jou in gesprek over de mogelijkheden en voorwaarden.

Workshop Het perfecte plaatje met je smartphone

Planning:

  • Workshop 2023-1: 24 oktober, 7 november, 21 november 2023
  • Workshop 2024-1: 26 maart, 9 april & 23 april 2024

Op dinsdagavonden van 19:30 tot ca. 21:30 bij StEK, Stationsstraat 72a, Ermelo

In drie avonden leer je om perfecte foto’s te maken met de camera die je altijd bij je hebt. Je krijgt inzicht in de basisprincipes van de fotografie en de vele mogelijkheden van je smartphone-camera. Je vergroot je creatieve mogelijkheden en je leert hoe je kunt spelen met licht, balans en scherptediepte. Een perfecte foto vertelt jouw verhaal. Daarom geef je  een start aan de ontwikkeling van je eigen creatieve stijl. Je raakt bekend met een aantal gereedschappen voor nabewerking. 

Voor elke smartphone fotograaf die meer wil dan kiekjes of selfies maken

Programma

Avond 1: De basis

Op de eerste avond leer je jouw smartphone-camera beter kennen. Je leert een aantal basisprincipes over goede belichting, juist gebruik van flits en witbalans. Je krijgt scherpte onder de knie en leert hoe je kunt spelen met selectieve focus, portretmodus en weet hoe je een bokeh-effect creëert. Je ontdekt hoe je balans en diepte in jouw foto’s kunt creëren en hoe jouw smartphone je daarbij helpt.

Avond 2: De compositie

Deze avond vergroot je je creatieve mogelijkheden. Je leert een aantal creatieve toepassingen. Je oefent met variatie in standpunten en perspectief. Door licht en schaduw ontstaan verrassende effecten. Je leert te spelen met licht. Je maakt kennis met verschillende belichtingen, het werken met raamlicht of kunstlichtbronnen. Je oefent dat op portretten en objecten.

Avond 3: De creatieve fotograaf 

Een perfect plaatje vertelt jouw verhaal. Daarom vragen wij deelnemers om hun beste foto’s te delen. We leren van elkaar door die samen te bespreken. Tenslotte behandelen we een aantal foto bewerkingsgereedschappen waarmee je jouw beelden kunt verbeteren of versterken.

Mix van theorie door interactieve presentaties, oefeningen met begeleiding, tussentijdse opdrachten en bespreking van eigen werk.

Investering

De deelnemers prijs voor drie avonden bedraagt € 60,-  (voor StEK leden € 50,-)

Begeleiders:

Vakfotografen: Bert Visser en Peter Modder.

INSCHRIJVEN: Per e-mail naar Bert.visser@beeveebv.nl ovv “Perfecte plaatje smartphone” en het workshop nummer. Na inschrijving ontvang je een bevestiging met een verzoek tot betaling vooraf.


lezing ‘kleine kunst’ Jack Spijkerman, nieuwe datum dinsdag 13 februari 2024

Jack-Spijkerman-insta-post

Dinsdag 13 februari 2024, locatie galerie van StEK, Stationsstraat 72a te Ermelo
opgeven via aanmelden@kunststek.com